
مرینیت به روش جنوبی یکی از پر طرفدار ترین روش های مرینیت است که طعم و مزه ی ماهی را بسیار لذیذ می کند.
برای مرینیت جنوبی چندین روش وجود دارد که در ادامه آن ها را توضیح می دهیم:
1.
مزه دار کردن ماهی با گشنیز
این نوع سبزی نه تنها در جنوب ایران بلکه بین اعراب و هندی ها هم یکی از پرمصرف ترین سبزی هاست.
در انواع قلیه، برای پر کردن داخل شکم ماهی و در انواع کاریها از این سبزی معطر استفاده میشود. این سبزی علاوه بر اینکه خاصیت میکروبزدایی دارد ضدنفخ و دل درد هم هست.
2.
مزه دار کردن ماهی با رزماری
این گیاه خوشبوی مدیترانهای برای از بین بردن بوی بد و تند ماهی، میگو و مرغ بهترین انتخاب است.
برای نگهداری رزماری تازه برگهای آن را از ساقه جدا کنید و درون دستمال کاغذی گذاشته و بعد در یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل یخچال قرار دهید.
3.
مزه دار کردن ماهی با تمر هندی
تمر هندی اولینبار در مناطق استوایی قاره آفریقا روییده است. تمرهندی صدها سال پیش به وسیله کشتی به هند منتقل شد و در آنجا پرورش پیدا کرد.
پس از آن، این گیاه در سراسر جهان پخش شد. این روزها شما با سر زدن به بازار، تمرهندی را در دو نوع شور و شیرین پیدا میکنید.
تمرهندی رسیده و شیرین به عنوان میوه مصرف میشود. تمرهندی خاصیت ضد درد و ضد باکتریایی هم دارد و مهمتر از همه، منبعی غنی از آنتی اکسیدان است. پس این خوراکی خوشمزه را اصلا دست کم نگیرید. برای مرینت کردن ماهی تمرهندی را در آبجوش حل کنید و به صورت یک سس غلیظ بر روی ماهی ها به همراه ادویه های دلخواه بریزید و حدود یک ساعت استراحت بدهید سپس سرخ کنید و همچنین برای تهیه قلیه ماهی نیز از این روش می توانید استفاده کنید.
4.
مزه دار کردن ماهی با زنجبیل
این ریشه دوست داشتنی گل سر سبد آشپزی سبک هندی و چینی است. زنجبیل علاوه بر خاصیت انرژیزایی، کلسترول خون را پایین میآورد و به هضم غذا کمک می کند و از همه مهمتر اینکه خاصیت ضدسرطانی دارد. از زنجبیل در زمان سرخ کردن ماهی می توانید داخل روغن قرار دهید یک طعم فوق العاده به ماهی می دهید.
5.
مزه دار کردن ماهی با سیر و پیاز
این دو یار دوست داشتنی، درواقع جزءلاینفک بیشتر غذاها هستند. هر دو از نظر طب سنتی گرم و خشک هستند
. سیرکاهش دهنده فشارخون و آنتیبیوتیکی طبیعی و پیاز هم بهعنوان پایین آورنده قندخون و یک انسولین طبیعی بسیار محبوب است آب پیاز را بگیرید و به همراه سیر رنده شده بر روی تکه های ماهی بریزید و نمک و فلفل بزنید و به میزان نیم ساعت استراخت بدهید و بعد سرخ کنید
از ورقه های پیاز و پودر سیر هم می توانید استفاده کنید و تایم استراحت و مزه دار شدن ماهی را بیشتر کنید تا خوب عطر و طعم پیاز را به خود بگیرد.