
اگر حداقل یک بار گوشت شتر مرغ رو امتحان کنید، احتمالا از انتخاب آن پشیمان نخواهید شد. طعم و خواص بی نظیر این گوشت همراه با خواص درمانی، باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. از طرفی گوشت شتر مرغ برای افرادی که گوشت قرمز دوست دارند و به دلیل داشتن بیماری های مختلف نمی توانند زیاد از آن استفاده کنند، گزینه ی مناسبی است.
این گوشت به طور طبیعی دارای طبع گرم و خشک می باشد و استفاده از آن، خصوصا در فصول سرد سال بسیار مناسب است. از طرفی طبخ آن همراه با سرکه و روغن، طبع این گوشت رو تعدیل می نماید. همچنین به دلیل ذخیره شدن بخش زیادی از چربی گوشت قرمر در بافت های آن، دارای کمترین میزان چربی نسبت به سایر گوشت های قرمز می باشد.
خواص گوشت شتر مرغ
همانطور که در بالاتر گفتیم، خواص بی نظیری در این گوشت وجود دارد و مصرف آن تقریبا به همه ی افراد توصیه می شود. در ادامه به دیگر خواص گوشت شترمرغ اشاره می کنیم.
1.سرشار از ویتامین E و اسید های چرب
احتمالا به تاثیر ویتامین E و ضرورت وجود این ویتامین در بدن تا به الان پی برده اید. ویتامین E دربسیاری از مواد غذایی مختلف مانند هویج، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، ماهی، فلفل قرمز و غیره وجود دارد.
2. گوشت شتر مرغ درمان کننده کم خونی
گوشت شتر مرغ به دلیل میزان آهن بالایی که دارد برای زنان باردار و دختران در دوران قاعدگی و هم چنین کودکان و افرادی که دارای کم خونی هستند بسیار مناسب می باشد.
3. بهبود افسردگی و جلوگیری از لخته شدن خون
گوشت شتر مرغ به دلیل داشتن مقادیر زیادی از اسید های چرب غیر اشباع و امگا 3 برای تاثیر بسیار مفیدی در جلوگیری از لخته شدن خون دارد و هم چنین موجب بهبود افسردگی می گردد.
4.سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
یکی از ویژگی هایی که گوشت شتر مرغ رو برای بدن بسیار مفید کرده است، داشت مقادیر زیادی از ویتامین ها مو مواد معندی می باشد. این گوشت قرمز این گوشت دارای مواد معدنی مغزی و ضروری مانند منزیم، روی، نیاسین و ویتامین های B1، B2 و نیاسین می باشد.
5.مناسب برای کاهش وزن
با وجود اینکه گوشت قرمز و انواع گوشت سفید منابع خوب پروتئین هستند و استفاده از آن ها ضروری است، اما در افرادی که دچار اضافه وزن هستند، چربی گوشت مانع از لاغری و باعث اضافه وزن بیشتر می گردد. گوشت شتر مرغ دارای خواص رژیمی و کمترین میزان چربی در میان گوشت های قرمز می باشد.
بنابراین استفاده از این گوشت به دلیل داشنن ترکیبات بسیار خوب و خواص موجود، به ورزشکاران و افرادی که دارای فعالیت های طولانی مدت هستند و یا به تازگی از بیماری رهایی پیدا کرده اند نیز توصیه می شود.
6.رفع خواب رفتگی و مناسب برای بیماران
مصرف گوشت شتر مرغ برای افرادی که فلج هستند و یا دچار سستی عضلات هستند، موجب جلوگیری از خواب رفتن اعضای بدن می شود. هم چنین گوشت شترمرغ از ابتلا به نقرس نیز جلوگیری می کند.
سخن آخر
همونطور که اشاره کردیم، گوشت شتر مرغ به دلیل خواص بی شمار و مواد مغذی موجود در آن برای بدن و تقریبا همه ی افراد خصوصا بیماران، زنان باردار، افراد دیابتی، گودکان و غیره توصیه می شود. با استفاده از مواد غذایی متنوع دیگری در حین طبخ این گوشت می توانید طعم آن را لذت بخش تر کنید.
علاوه بر خواصی که در بالا تر اشاره کردیم مقدار سدیم گوشت شتر مرغ نسبت به گوشت گاو یا حتی مرغ، به طور قابل توجهی کمتر است. سدیم گوشت مرغ، دو برابر گوشت شترمرغ می باشد. به همین دلیل غذای بسیار مناسبی برای افرادی که فشار خون بالا دارند، به شمار میرود. بنا براین توصیه می کنیم حتما در وعده های غذایی خود از آن استفاده کنید.